Videospeler inladen...

Wat weten jongeren vandaag over de zaak-Dutroux?

Exact 20 jaar geleden ontsnapte Marc Dutroux uit het gerechtsgebouw van Neufchâteau. Er volgde een vier uur durende klopjacht van ongezien formaat. Het is één van de vele gebeurtenissen die in ons collectief geheugen staan gegrift. Wij trokken de straat op met de vraag: wat weten de jongeren van vandaag over Marc Dutroux en Michelle Martin?

Marc Dutroux, een naam die nog steeds doet huiveren. In 1996 wordt hij opgepakt voor de ontvoering van zes meisjes, het land reageert met collectieve woede. Het hele proces zal acht jaar aanslepen. De Witte Mars, het spaghetti-arrest en zijn ontsnapping uit het gerechtsgebouw in Neufchâteau zijn maar enkele gebeurtenissen uit de zaak-Dutroux die België voorgoed veranderd hebben.

De opmerkelijkste antwoorden

De meesten kunnen zich wel een beeld vormen over de zaak-Dutroux, maar sommige jongeren helemaal niet. Zo kwam er op de vraag wie Michelle Martin was, het verrassende antwoord: "Michelle Martin is een minister."  Maar er bestaat ook enige verwarring rond de spilfiguur van de zaak. "Hij was een kidnapper, maar ik weet niet of hij een pedofiel was."  

Meest gelezen