Gratis wifi en camera voor opgravingsproject Wijtschate

Een bedrijf uit Oostkamp levert gratis wifi en camera voor het opgravingsproject in Wijtschate. Mensen van over de hele wereld zullen de opgraving kunnen volgen.

In Wijtschate zijn de opgravingen van Höhe 80, een goed bewaard Duits WOI-bolwerk gestart. Via crowdfunding werd geld ingezameld voor het project. Mensen uit de hele wereld hebben daarvoor geld gestort.

Camera

Een IT bedrijf uit Oostkamp heeft gratis een camera en wifi aangeboden. Die camera kan inzoomen op de volledige site van 1 hectare. Dat is eigenlijk een motorische camera, met een optische zoom. Waardoor dat je eigenlijk kan inzoomen op specifieke plekken op het terrein. 

Het is nog maar de vierde dag van de opgravingen. Maar er valt al veel te zien. Je ziet de molengebouwen bijvoorbeeld al goed. Alles is ook beter bewaard dan verwacht.  Er is nu al twee derde blootgelegd. 

Meest gelezen