Twitter/Jim McGrath

George H.W. Bush brengt laatste groet aan zijn vrouw (samen met duizenden anderen)

Duizenden mensen hebben een laatste groet gebracht aan Barbara Bush, de voormalige First Lady die woensdag overleed. Hoewel het niet het plan was, kwam ook haar echtgenoot George H.W. Bush langs, samen met zijn dochter. Barbara Bush wordt morgen begraven. 

Nog voor dag en dauw kwam de kist met het lichaam van Barbara Bush aan in de St. Martin's Episcopal Church in Houston. Wie dat wou, kon vandaag een laatste groet brengen aan de vrouw van de 41e president van de Verenigde Staten. Tientallen rozen bedekken de lichtgekleurde metalen kist. 

Vrij snel kwam George H.W. Bush aan, vergezeld door zijn dochter Dorothy Bush Koch. De 93-jarige voormalige president was eigenlijk niet van plan om langs te komen, maar besliste om dat toch te doen nadat hij beelden van de kerk had gezien. De man werd door tientallen mensen gecondoleerd. "Hij was erg ontroerd door alle mensen die de tijd namen om hier naartoe te komen", zegt zijn woordvoerder. 

Morgen wordt de voormalige First Lady begraven. Naar verwachting zullen er zo'n 1.500 mensen aanwezig zijn, onder wie First Lady Melania Trump, voormalig president Bill Clinton en zijn vrouw Hillary en ook Barack en Michelle Obama. 

Meest gelezen