Meest volledige elektronisch patiëntendossier in AZ Delta

In het AZ Delta-ziekenhuis in Roeselare gebruiken ze vanaf vrijdag een nieuw geïntegreerd elektronisch patiëntendossier. Het meest volledige van het land, want de dokters gaan ook de info over medicatie delen.

Misschien heb je het ook wel eens voorgehad. Je moet naar een dokter in het ziekenhuis. Die vraagt welke medicatie je neemt.... Maar dat had je eigenlijk al eens gezegd tegen een andere dokter in dat ziekenhuis. Soms weten ze het niet van elkaar. In het AZ Delta-ziekenhuis in Roeselare hebben ze daar nu de oplossing voor. Ze werken daar vanaf vrijdag met een geïntegreerd elektronisch patiëntendossier.

Meest volledige dossier van het land

Het is het eerste ziekenhuis in ons land dat het zo groots aanpakt, met medicatie erbij. Soms wisten dokters niet van elkaar wat ze voorgeschreven hadden voor een patiënt. En dan liep het wel eens mis, zegt dokter Pieter Vandecandelaere. "Dokters hielden vaak apart lijstjes bij, de patiënt zelf ook, en dan ging het overzicht verloren."

De dokters vertellen hun patiënten vanaf 20 april hoe het elektronisch patiëntendossier werkt. Deze patiënt is er blij mee. "Mijn dokter kon alles over mijn revalidatie al aflezen van zijn computerscherm. Ik moet het zelf allemaal niet meer uitleggen. Een goeie zaak!"

Meest gelezen