Het leven zoals het is: 'stunt double' van Chris "Thor" Hemsworth

Intussen is hij al ruim 5 jaar de vaste 'stunt double' van Chris Hemsworth en viel hij voor de Australische acteur in tijdens de gevaarlijkste stunts in bioscoopfilms als "Thor" en "Avengers". Voor de voormalige turner Bobby Holland Hanton niet alleen een droomjob, maar ook eentje waar het nodige zweet en tranen aan vasthangen. Dat gaf de Brit alvast toe op de Australische nieuwswebsite News, nu de opnames voor de laatste "Avengers"-film achter de rug zijn.

Bobby Holland Hanton: "Thor is voor mij lichamelijk ongetwijfeld de moeilijkste filmrol. Chris is sowieso al groter en breder dan ik, waardoor ik dubbel zo hard moet trainen om in dezelfde conditie te geraken. Bovendien moet ik eenzelfde dieet als hij volgen voor en tijdens de opnames. Dat betekent dat we samen tot 8 maaltijden per dag moeten nuttigen."

"Naast de job van stuntman is diezelfde conditie bereiken eigenlijk al een voltijdse job. We beginnen ’s morgens samen te trainen en we stoppen ’s avonds ook samen. Om de 2 à 3 uren eten we dan. Als ontbijt hebben we zoiets als roereieren met een stuk vlees en spinazie. En ’s ochtends zeker geen koolhydraten. Twee uur later is het dan tijd voor kippenborst en groenten."

"Na onze eerste training mogen de koolhydraten, door meestal bruine rijst, zoete aardappelen of quinoa te eten. Iets dergelijks eten we dan tot ’s avonds. Erg intensief allemaal. En erg uitputtend, dat vaste schema van trainen, eten, werken."

"Omdat Chris opnames had voor 3 films op rij, namelijk "Ragnarok", "Avengers 3" en "Avengers 4", moest ik bijna anderhalf jaar lang in Thor-conditie blijven. Zo’n uitdaging had ik tot hier toe nog niet moeten aangaan. Maar Chris maakt natuurlijk veel goed. Hij is het pittigste kereltje met wie ik ooit gewerkt heb. We zijn ongeveer even oud, hebben ongeveer hetzelfde karakter en kunnen met dezelfde dingen lachen."

"Bovendien weet Chris dat ik een voorliefde heb voor uurwerken. Op het einde van de opnames doet hij me er altijd eentje cadeau. Wat toch een ongelooflijke bonus is."

Meest gelezen