Hoe zou het nog zijn met de Brusselse tunnels?

Ruim twee jaar geleden kwam de ene na de andere Brusselse tunnel negatief in het nieuws: gaande van scheurtjes tot vallende brokstukken. Hoe is het nu met de tunnels van de hoofdstad gesteld?

De renovatiewerken aan de Leopold II-tunnel starten begin mei. Twee jaar geleden was de toestand van verschillende Brusselse tunnels schrijnend. Sommige bleken ernstige mankementen te vertonen, werden zelfs onmiddellijk afgesloten om veiligheidsredenen. De meest dringende problemen zijn intussen aangepakt.

Zo zijn de Stefaniatunnel en de Montgomerytunnel bijvoorbeeld onder handen genomen en intussen heropend. Momenteel zijn er werkzaamheden aan de Reyerstunnel en de Belliardtunnel. Vanaf 1 mei wordt ook de Leopold II-tunnel onder handen genomen.

We hebben de belangrijkste Brusselse tunnels in kaart gebracht. Klik op een tunnel om meer informatie te krijgen.

Meest gelezen