Videospeler inladen...

"Avicii was een superster die elektronische dancemuziek bij het grote publiek populair maakte"

Een van de grootste supersterren in de elektronische dancemuziek. Zo omschrijft Studio Brussel-dj en kenner Jeroen Delodder de overleden dj Avicii. "Hij had een enorm talent voor melodieën en hij kon als geen ander elektronische dancemuziek bij het grote publiek brengen."

Tim Bergling - die als dj door het leven ging als Avicii - werd vandaag dood aangetroffen in Oman. 28 was hij nog maar en toch kan zijn invloed in de muziekwereld niet worden geminimaliseerd. "Hij is zonder twijfel een van de supersterren die elektronische dancemuziek tot bij het grote publiek heeft gebracht", zegt Delodder. "Hij scoorde ontzettend veel hits, ook bij mensen die niets van "het wereldje" kennen."

Niets dan lof dus, al kreeg hij voor dat laatste ook kritiek te slikken. "Muziek maken voor een grote massa, dat was zijn talent. En de grote massa hield ook van hem. Je hebt dan altijd zuurpruimen die zeggen dat het te commercieel en te makkelijk is, maar ik denk dat je dat altijd hoort bij mensen die succes hebben. Hoge bomen vangen veel wind."

"Avicii had een enorm talent voor melodieën die catchy waren en bleven hangen", zo zegt de presentator. De laatste tijd werkte hij ook samen met grote bands als Coldplay. "Hij was de brug tussen de dj-cultuur en de populaire muziekcultuur. Het is een groot verlies, want zonder Avicii was de populaire elektronische dancemuziek niet hetzelfde geweest."

Videospeler inladen...

Meest gelezen