Jong gezin uit Berlaar ziet deel van huis inzakken

In Berlaar is het huis van een jong gezin gedeeltelijk ingestort, mogelijk door graafwerken bij de buren. Niemand raakte gewond, maar de schade is enorm.

Huis compleet vernield

Naast het huis in de Pastoor Haemelsstraat in Berlaar komt een nieuwbouwproject, en daar zijn graafwerken gestart. Daardoor is de voorgevel van het huis beginnen verzakken, en niet veel later is dan beslist om het voorste deel van het huis helemaal af te breken. De architect en de veiligheidscoördinator waren nochtans ter plaatse geweest om exact te bepalen hoe ver er gegraven mocht worden, maar het is dus toch misgelopen. De brandweer kon nog een deel van de inboedel redden. Het gezin met 2 kinderen heeft de nacht in een plaatselijke B&B doorgebracht.

Huis in Berlaar ingestort

Gelijkaardig geval

Het verhaal van de Pastoor Haemelsstraat doet een belletje rinkelen, want in november waren er ook al eens problemen bij graafwerken in Berlaar, aan de Kapellebaan. Daar was een huis beginnen scheuren en verzakken, maar dat kon toen wel nog op tijd gestut worden.

Meest gelezen