Videospeler inladen...

Koning Albert moet over 10 dagen een hartoperatie ondergaan

Koning Albert II zal over tien dagen een hartoperatie moeten ondergaan. Dat schrijft Het Nieuwsblad en is bevestigd aan onze redactie. Het voormalige staatshoofd heeft een vernauwing aan een hartklep, daardoor stroomt er onvoldoende bloed naar zijn lichaam. Volgens hartchirurgen is zogeheten "aortaklepstenose" een veelvoorkomende aandoening bij mensen ouder dan 80.

Koning Albert II moest gisteren naar het St Luc ziekenhuis voor onderzoeken aan zijn hart. Aortaklepstenose kan behandeld worden met een operatie of met medicatie. Voor het voormalige staatshoofd zal het dus de eerste optie worden.

Vroeger ging het om een zeer ingrijpende operatie bij aortaklepstenose, maar dankzij nieuwe technologieën gebeurt de operatie tegenwoordig via de lies. "Na enkele dagen zal de vorst waarschijnlijk opnieuw naar huis kunnen", zegt hartchirurg Hugo Vanermen.

Vanermen heeft koning Albert gisterenavond bezocht. "Ik ben langsgegaan om hem gerust te stellen. Na ons gesprek leek zowel de vorst als zijn entourage gerust op een goede afloop." Intussen heeft Albert het ziekenhuis weer verlaten en is hij teruggekeerd naar Belvédère.

Meest gelezen