Meer dan 640 ex-werknemers Caterpillar hebben nieuwe job

Via de drie reconversiecellen hebben al 648 voormalige werknemers van Caterpillar in Gosselies een nieuwe job gevonden. Dat meldt Forem, de Waalse tegenhanger van de VDAB. 

Van hen heeft 67 procent een contract van onbepaalde duur gekregen. Zestien procent werkt met een contract van bepaalde duur, veertien procent met een interimcontract en drie procent is zelfstandige geworden.

Tussen april en december 2017 hebben ruim 1.850 werknemers Caterpillar Belgium verlaten. Van hen zoeken er nog 792 een job. Nog eens 149 zitten in een stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (vroeger brugpensioen), 131 zijn arbeidsongeschikt. Ten slotte zijn 143 ex-werknemers als grensarbeiders niet verplicht om deel te nemen aan het reconversietraject.

De Amerikaanse werfvoertuigenfabrikant maakte in september 2016 de sluiting bekend van zijn site in Gosselies.

Meest gelezen