Jean-François BADIAS / AP

Kinderen van eurosceptische Nigel Farage hebben Duits paspoort

Twee van de vier kinderen van Nigel Farage, boegbeeld van de eurosceptische UK Independence Party, blijken een Duits paspoort te hebben. Dat geeft hij toe in een interview met de voormalige Britse vicepremier, Nick Clegg.  Daarmee kunnen zijn kinderen genieten van het vrij verkeer binnen de EU na de brexit.  

Farage heeft vier kinderen van wie twee bij de Duitse Kirsten Meh.  In het interview met Clegg vertelt hij dat zijn twee kinderen naast een Brits paspoort ook een Duits paspoort hebben. Zijn kinderen spreken ook perfect Duits maar hij benadrukt dat ze zich meer Brits dan Duits voelen. "Ook wanneer het op voetbal aankomt, is het duidelijk welk land ze zullen steunen", aldus Farage.   

Zijn kinderen hebben recht op een Duits paspoort via hun Duitse moeder. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld vrij reizen, werken en wonen binnen de EU. Een recht dat alle Britten zonder EU paspoort verliezen na de brexit. 

Farage bij de Duitse ambassade

Farage werd twee jaar geleden, net voor de brexit, gespot bij de Duitse ambassade. Verschillende media vroegen zich af of Farage probeerde een Duits paspoort te bemachtigen via zijn Duitse vrouw. Iets wat zeer slecht zou overkomen aangezien hij diegene was die de brexit deels in gang zette. Zelf ontkende hij dit stellig. 

In het interview zegt hij dat hij het vreemd vindt dat vooral een grote meerderheid aan jongeren voorstander is om te blijven in de EU. "Ze zullen van gedacht veranderen. Wat je niet kunt zien, is dat het Europese project voor onze ogen uiteenvalt", aldus Farage.

Meest gelezen