Videospeler inladen...

"Noord-Korea stopt met kernproeven en rakettesten"

Noord-Korea stopt voorlopig met zijn kernproeven en rakettesten. Dat zegt de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un via het Noord-Koreaanse persbureau. Er zijn ook plannen om de infrastructuur voor de nucleaire testen in het noorden van het land te sluiten.

Volgens het officiële persbureau zal de opschorting van de nucleaire testen vandaag al ingaan. "Om te bewijzen dat het menens is, zal het land ook een nucleaire testlocatie in het noorden van het land sluiten", zo luidt het. 

Het land neemt de beslissing naar eigen zeggen om zijn "nationale focus te verleggen" en zijn economie op te krikken. Daarnaast zouden testen volgens de Noord-Koreaanse leider niet meer nodig zijn. Het was de Noord-Koreaanse staatstelevisie die de beslissing aankondigde:

Videospeler inladen...

De aankondiging komt er enkele dagen voor het geplande overleg tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong- un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Ondertussen zijn er ook volop gesprekken aan de gang tussen de VS en Noord-Korea, ter voorbereiding van een geplande ontmoeting tussen Kim Jong-un en president Donald Trump. 

In november vorig jaar maakte het Noord-Koreaanse regime nog bekend dat het een nieuw type raket had ontwikkeld die de Verenigde Staten kon bereiken. Dat leidde tot heel wat internationale verontwaardiging.

Bekijk het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen