Redders waarschuwen voor zwemmen in zee: "Levensgevaarlijk"

De kustreddingsdienst waarschuwt dat het levensgevaarlijk is om te gaan zwemmen in zee. Er zijn nog geen redders voorzien en het water is nog te koud. "Van de koude kun je spierkrampen krijgen en verdrinken", klinkt het.

Met temperaturen van 20 graden en misschien meer bereidt de kust zich na een mooie paasvakantie opnieuw voor op een druk weekend. Het aanhoudende zomerweer lokt mogelijk veel dagjesmensen. Maar de reddingsposten op het strand worden voorlopig nog niet bemand. Geen enkele kustgemeente trommelt al redders op.

Het is volgens de kustreddingsdienst ook nog veel te koud om te zwemmen in zee. "De temperatuur van het zeewater bedraagt ongeveer 10 graden. Dat is heel erg koud", zegt An Beun van de kustreddingsdienst aan VRT NWS. "Daar kan je een koudeslag van oplopen. Je lichaam kan daarvan spierkrampen en hartproblemen krijgen. Hierdoor loop je het risico op verdrinking."

Meest gelezen