Uittip: Fietsen langs verborgen plekjes in Brussel

Wil je de stad op een rustig tempo leren kennen? Prachtige panden bezichtigen, diverse wijken ontdekken, en uitblazen op een zonnig terras? Dan kan je zondag op fietstour in Brussel. En wie weet verhuis je wel naar de stad.

Dat is de bedoeling van Wonen in Brussel, de organisatie die de stad als woonplek promoot. Toch is iedereen welkom op de fietstocht van zondag, vertelt Els Scholiers. "We mikken vooral op mensen die een woning zoeken in Brussel, maar evengoed iedereen die de stad op een compleet andere manier wil leren kennen."

Kanaaltochtje 

Nu zondag doet de fietstocht de kanaalzone aan. "We verkennen de omgeving van de Zuidmarkt, fietsen langs de Slachthuizen van Kuregem, steken het kanaal over richting oud-Molenbeek en eindigen in het centrum van Brussel."

Divers 

De fietstocht geeft een goeie afspiegeling van de stad, door haar diversiteit. "We passeren diverse wijken met mensen van verschillende achtergronden. Dat geeft een eigen sfeer aan elke plek. Net als de huizen die we zien. Dat gaat van oude industriële panden, tot mooie burgerwoningen of volkse huizen."

Praktisch 

Inschrijven kan via de website van Wonen in BrusselDaar vind je ook informatie over de volgende fietstoer die co-housing in Brussel in de kijker zet. 

 

Meest gelezen