Videospeler inladen...

Man veroordeeld tot 18 maanden cel na vluchtmisdrijf bij Winterland in Hasselt

De man die drie mensen aanreed vlak bij Winterland in Hasselt en vluchtmisdrijf pleegde, is veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan 6 met uitstel. Hij kreeg ook een rijverbod van drie jaar. Het gaat om een man van 57 uit Diepenbeek.

Op zaterdagavond 6 januari reed de man drie voetgangers van het zebrapad in Hasselt. Hij had gedronken - een tiental biertjes - en reed zonder rijbewijs. Na het ongeval vluchtte hij weg met de wagen. De wagen was beschadigd, de ruit was verbrijzeld. De drie slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen was even in levensgevaar. 

Niet veel later trof de politie de dader aan in een café.  De man werd aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van het toebrengen van onopzettelijke slagen en verwondingen, dronken sturen en vluchtmisdrijf. 

De man liep eerder al vijf veroordelingen op voor rijden onder invloed. Het parket had één jaar cel gevorderd voor alle feiten samen. De rechtbank veroordeelde de man nu tot 18 maanden cel, waarvan 6 maanden met uitstel. De man kreeg ook drie jaar rijverbod en in totaal 9.440 euro aan boetes, waarvan 3.200 euro met uitstel. 

Meest gelezen