AP2009

Acteur Verne Troyer, Mini-Me in "Austin Powers", overleden op 49-jarige leeftijd

In de Verenigde Staten is acteur Verne Troyer overleden. De man met dwerggroei was vooral bekend van zijn rol als Mini-Me in de "Austin Powers"-films. Troyer werd 49 jaar oud.

De familie van Troyer maakte het nieuws van zijn dood bekend via de sociale media. In een bericht op Facebook wordt de acteur omschreven als een "erg liefhebbend persoon" die "mensen overal ter wereld inspireerde".

Verne Troyer werd enkele weken geleden opgenomen in het ziekenhuis. Zijn doodsoorzaak is niet officieel meegedeeld. Wel is bekend dat de man een alcoholprobleem had. Op zijn Facebook-pagina wordt ook gesproken over "depressie en zelfmoord". "Verne was een vechter. Al die jaren heeft hij steeds opnieuw gevochten en gewonnen, maar deze keer was het helaas te veel", klinkt het.

De 49-jarige Verne Troyer was 81 centimeter groot en raakte vooral bekend dankzij zijn rol als Mini-Me in de komische "Austin Powers"-films, hij speelde ook de rol van Griphook in de eerste "Harry Potter"-film

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen