Antwerpse Open VLD kiest voor jonge Joodse kandidaat Joseph Steimetz

Bij de lokale en provinciale verkiezingen van oktober zal de Antwerpse Open VLD een plaats aanbieden aan de Joodse kandidaat Joseph Steimetz. Dat schrijft De Morgen en wordt bevestigd door lijsttrekker Philippe De Backer.

Volgens De Backer werd Steimetz niet aangezocht vanwege zijn geloofsovertuiging. "Joseph is een sympathieke gast, die bij ons al jaren actief is in de jongerenafdeling en in de eerste plaats Antwerpenaar en liberaal is."

"Wij hebben altijd al mensen van joodse origine op onze lijsten gehad. Die zijn bij ons actief omdat ze liberaal zijn en zich goed voelen bij ons", zegt De Backer. "Joseph heeft zelf zijn kandidatuur gesteld."

Steimetz hield zich de afgelopen jaren onder meer bezig met de interculturele dialoog. Het is nog niet duidelijk of hij een plaats krijgt op de lokale lijst, de districtslijst of de provinciale lijst van de Antwerpse Open VLD. Half mei moet daar duidelijkheid over zijn.

Eerder deze week raakte bekend dat de Antwerpese CD&V een plaats op de lijst had aangeboden aan de chassidische jood Aron Berger. Maar nadat er controverse was ontstaan over het feit dat Berger omwille van religieuze  redenen geen hand wil geven aan vrouwen, trok hij zijn kandidatuur in.

Meest gelezen