Videospeler inladen...

Plotse overlijden Avicii roept veel vragen op

Na het plotse overlijden van Tim Bergling, beter bekend onder zijn artiestennaam Avicii, blijven er veel vragen over wat er precies gebeurd is. Volgens de Zweedse openbare omroep SVT zou de politie in Oman weten wat er gebeurd is, maar kan ze nog geen informatie geven. "Maar we hebben geen vermoedens van een misdrijf", klinkt het aan de Zweedse media.

Het nieuws van de plotse dood van de 28-jarige Zweedse dj en producer Avicii kwam gisteren als een schokgolf. Over de precieze doodsoorzaak is nog niets bekend. Er blijven dan ook veel vragen bij fans en collega-muzikanten van over de hele wereld. Zo liet de Belgische dj Like Mike weten: "Alles ging heel goed met Tim. Ik snap nog altijd niet goed wat er gebeurd is".

De voorbije jaren kampte de muzikant wel met heel wat gezondheidsproblemen. Zo leed hij al enkele jaren aan acute alvleesklierontsteking. Door overmatig alcoholgebruik, zo zei hij zelf. In 2014 moest hij ook verschillende optredens annuleren nadat hij zijn galblaas en appendix moest laten verwijderen. Twee jaar geleden stopte hij definitief met touren. "Ik moet stoppen met touren door mijn gezondheid", klonk het toen. "Het was niet mijn wereld."

Politie aan Zweedse media: "We hebben geen vermoedens van een misdrijf"

De Zweedse openbare omroep SVT zou contact gehad hebben met de politie in Oman, die momenteel een onderzoek voert naar de dood van de dj. Volgens SVT liet de politie nog verstaan dat ze weet wat er gebeurd is, maar dat ze nog geen informatie kan geven. "Maar we hebben geen vermoedens van een misdrijf", vertelt de politie aan SVT. Omdat het onderzoek al afgerond zou zijn, wordt zijn lichaam vrijgegeven zodat het naar zijn thuisland Zweden gerepatrieerd kan worden. 

Het hotel in Muscat - de hoofdstad van Oman - waar Avicii verblijft, heeft intussen ook via Instagram gereageerd. "Om privacyredenen mogen we geen details geven over onze bezoekers, maar we kunnen bevestigen dat Avicii in het Muscat Hills Resort verbleef. Tijdens zijn verblijf was hij heel vriendelijk tegen onze staf en hij gedroeg zich net als alle andere gasten. Hij leek in een goede stemming te zijn en amuseerde zich." De manager van Avicii heeft aan de New York Times laten weten dat hij in Oman was om vrienden te bezoeken. 

Meest gelezen