James Arthur Photography

Tom Meeuws: "Socialisten staan ook achter hun mensen wanneer die het moeilijk hebben"

Tom Meeuws, die vanmorgen ondanks de controverse rond zijn persoon, het vertrouwen kreeg van de Antwerpse SP.A-leden, zegt dat zijn tweede plaats op de lijst geen issue meer was. De Antwerpse SP.A-lijsttrekker Jinnih Beels beseft dat het nog een harde campagne zal worden, maar hoopt de Antwerpenaren "te kunnen overtuigen van ons alternatief voor de stad".

Jinnih Beels, die als onafhankelijke kandidaat de SP.A-lijst trekt, noemt de goedkeuring van de Antwerpse lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen "het echte startschot" van de campagne. De voormalige politiecommissaris zegt te beseffen dat er mogelijk nog struikelblokken in het verschiet liggen - bijvoorbeeld door het nog lopende gerechtelijk onderzoek naar medekopstuk Tom Meeuws - maar stelt dat de partij ook die zal overwinnen. "We hebben al getoond dat we sterk staan op zulke momenten", aldus Beels. "Het wordt ongetwijfeld nog een harde campagne, maar samen kunnen we de Antwerpenaar overtuigen van ons alternatief voor de stad."

Beels zei aan de aanwezige SP.A-leden dat ze eigenlijk niet in de politiek was gestapt om ooit kandidaat-burgemeester te worden. "Ik heb deze rol aanvaard om dezelfde reden als waarom ik ooit bij de politie begon", zegt ze. "Omdat ik van Antwerpen een betere, veiligere en plezantere stad wil maken. Ik doe hier zowat alles te voet - dat is de beste manier om met de mensen in gesprek te gaan - en wat ik zie is dat deze stad niet meer trots is op zichzelf. Dit stadsbestuur bouwt de stad beetje bij beetje af in plaats van op."

Afdelingsvoorzitter Tom Meeuws stelt dan weer dat zijn positie  "geen issue" meer was. "Ik heb in januari al het vertrouwen gekregen", zegt hij. "Socialisten staan ook achter hun mensen wanneer die het moeilijk hebben."

Het programma van de SP.A wordt pas in mei uit de doeken gedaan. Beels stelde wel al dat de partij vooral zal inzetten op wonen, onderwijs, zekerheid en mobiliteit, met programmapunten als bereikbare en toegankelijke politiekantoren, zerotolerantie voor vuile straten en een "uitstroomplan" dat meer jongeren een diploma moet laten halen.

Meest gelezen