Burgemeester Wichelen wil grondig onderzoek naar zware val van kind in sluis

In de Oost-Vlaamse gemeente Wichelen is een kind van 1,5 jaar oud zowat 8 meter diep in een sluiscomplex aan de
Schelde gevallen. Het kind raakte daarbij zwaargewond. Burgemeester Kenneth Taylor vraagt een grondig
onderzoek.

Het kind was samen met zijn ouders aan het wandelen toen het naast een rooster ten val kwam en in een gat terechtkwam. Het raakte daarbij enkele metaalobstakels. Het slachtoffer viel relatief zacht op een ondiepe, modderachtige ondergrond en zou geen water binnengekregen hebben.

Omstanders hebben het rooster opengemaakt, zijn afgedaald en hebben het kind na ongeveer 10 minuten zwaargewond bovengehaald. "Mijn gedachten gaan naar de familie van het kind", zegt burgemeester Kenneth Taylor, die een grondig onderzoek vraagt.

Aan de straatkant van het sluizencomplex is een bescherming aangebracht, maar aan de kant van het jaagpad niet. Technici kunnen de installatie benaderen en openmaken, "maar het kan niet de bedoeling zijn dat er openingen tussen die roosters zijn waar kinderen tussen kunnen", zegt Taylor.

De Vlaamse Waterweg stuurt een aannemer ter plaatse om de zaak te onderzoeken.

Meest gelezen