Initial in Malle wil 53 jobs schrappen

Textielbedrijf Initial wil midden volgend jaar zijn magazijn in Malle sluiten, zo maakte de directie tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekend. Daardoor staan de jobs van 53 werknemers op de helling. CWS-boco Group centraliseert haar logistieke activiteiten in Polen. Bij vakbond ACV reageert men verbaasd op de aankondiging.

Het bedrijf is vorig jaar overgenomen en het moederbedrijf gaat al zijn logistieke activiteiten samenbrengen in Polen. In Malle gebeurde de verdeling van textiel naar 13 vestigingen in de Benelux, maar dat zal dus vanuit Polen gaan gebeuren. "

Het magazijn zou in de loop van 2019 gefaseerd worden gesloten. Voor de 53 personeelsleden ziet het bedrijf naar eigen zeggen niet meteen andere opties. "We hebben nog een wasserij in Lokeren, maar dat zou voor de werknemers die hier rond het bedrijf wonen niet evident zijn. Daarom dat we deze aankondiging ruim op voorhand doen, om een eerlijke dialoog te kunnen voeren", klinkt het nog.

Het personeel mocht vrijdag na de aankondiging meteen naar huis. Er wordt nog bekeken wanneer de gesprekken volgens de collectieve ontslagprocedure worden opgestart.

Bij vakbond ACV reageert men verbaasd. "Zo werd er na de start van de joint venture tussen Initial en CWS eind vorig jaar door een plaatselijk verantwoordelijke al gezegd dat er een sluiting zou aankomen, maar dat werd dan door de hogere directie afgedaan als een miscommunicatie", zegt secretaris Gunther Van Sant. "Daarnaast was het een heel rendabele vestiging, zijn er jarenlang efficiëntie-inspanningen geleverd en werden vorig jaar nog vijftien tot twintig interimcontracten omgezet in vast werk. Het geloof was er dus wel, en we zijn nu dus totaal verrast door de aankondiging."

Meest gelezen