Iraanse chef cultuur in de cel voor dansende jongeren

Het hoofd van de culturele autoriteit in de Iraanse stad Mashhad zit al vier dagen in de cel. Kasem Dabiri zit achter de tralies omdat zijn dienst toestemming heeft gegeven voor een concert waar tieners samen gedanst hebben.

Dinsdag werd in een winkelcentrum in Mashhad bij een openingsceremonie ook een concert georganiseerd. De organisator en de culturele autoriteit hadden daarvoor de nodige vergunningen.

Op het evenement werden enkele honderden mensen verwacht, maar uiteindelijk daagden 12.000 mensen op. Vooral jongeren profiteerden van de chaos en maakten van het concert een groot feest. Sommige jonge vrouwen zouden de verplichte hoofddoek hebben afgedaan.

Kasem Dabiri wordt "aanzetten tot sociale onfatsoenlijkheid" en dus het negeren van de wet aangewreven. Een vraag om vrijgelaten te worden op borg, werd geweigerd, aldus het persagentschap Isna.

Meest gelezen