AFP or licensors

Meubilair Ritz Parijs voor 7,3 miljoen geveild: "wereldrecord voor hotelmeubilair"

In Parijs heeft de veiling van oude meubels en inboedel van het luxehotel Ritz de som van 7,3 miljoen euro opgebracht. Dat is 7 keer de geraamde waarde (zonder kosten) en een "wereldrecord voor hotelmeubilair", zo maakte het veilinghuis Artcurial bekend.

Het befaamde hotel aan de place Vendôme werd in 1898 geopend door César Ritz en is sinds 1979 eigendom van de Egyptische miljardair Mohamed Al-Fayed. Het luxepaleis heropende in juni 2016 na 4 jaar renovatie.

In 120 jaren en opeenvolgende herinrichtingen had het Ritz een indrukwekkende hoeveelheid meubelen en voorwerpen vergaard. Meer dan 10.000 stukken (onder meer badkamermeubilair, bedden, stoelen, bureau's tot harpen) van het hotel werden bij een veilig de voorbije dagen te koop gesteld.

In totaal werden tussen 17 en 21 april 3.400 loten te koop gesteld. Alles vond een nieuwe eigenaar, wat een bedrag van 7,3 miljoen euro opleverde. De veiling doet daarmee beter dan eerdere veilingen van Parijse concurrenten als het Crillon (5,9 miljoen in 2013) of het Plaza Athénée (1,4 miljoen in 2013) of andere hotels in de wereld.

AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen