AP2012

Air France schrapt maandag kwart van vluchten

Air France verwacht dat maandag een kwart van de vluchten uitvalt als gevolg van een staking. Medewerkers leggen het werk neer uit onvrede over hun loon. De bonden verwierpen plannen van het bestuur van Air France over een loonsverhoging in stappen.

De bonden willen in één keer ruim 5 procent opslag. Volgens Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac kan Air France dat niet opbrengen en is de toekomst van het zusterbedrijf van KLM mogelijk in gevaar.

Janaillac maakte vrijdag bekend zijn lot te verbinden aan een stemming onder het personeel van Air France. Zij moeten nu zelf hun mening geven over de plannen van het bedrijf voor een loonsverhoging. Daarmee omzeilt de topman de vakbonden. De elektronische stemming begint op 26 april en eindigt begin mei.

Meest gelezen