Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Andrea Nahles verkozen als nieuwe voorzitter Duitse sociaaldemocraten

In Duitsland is Andrea Nahles verkozen als nieuwe voorzitter van de SPD. Op een partijcongres haalde Nahles het met 66 procent van de stemmen.

Nahles is een rijzende ster bij de Duitse sociaaldemocraten en speelde al een grote rol bij de onderhandelingen voor de vorming van een nieuwe "Grote Coalitie" met de CDU/CSU van kanselier Angela Merkel. Haar overwinning was dan ook geen verrassing, al kreeg haar tegenstandster van het laatste ogenblik, Simone Lange, het niet slecht met 27 procent van de stemmen.

Voor veel waarnemers moet het matige resultaat voor Nahles een teleurstelling zijn. Dat haar nationaal totaal onbekende tegenstandster het zo goed deed, kan als een signaal gezien worden van de teleurstelling van een groot deel van de SPD-leden die liever in de oppositie zouden gegaan zijn.  Nahles heeft dus heel wat werk voor de boeg om samen met de SPD-ministers de verkiezingsbeloften van har partij waar te maken.

Meest gelezen