Europees commissaris Cecilia Malmström
AFP or licensors

EU en Mexico bereiken principeakkoord over nieuw handelsverdrag

Europa en Mexico hebben een principeakkoord bereikt voor een nieuw handelsverdrag. Dat heeft de Europese Commissie laten weten in een persbericht.

"Na verschillende maanden van intensieve onderhandelingen hebben we een principeakkoord bereikt over handel en investeringen tussen de Europese Unie en Mexico, als onderdeel van de modernisering van ons bilaterale juridische kader", zo staat in de gezamenlijke verklaring van EU-commissarissen Malmström en Hogan en de minister van Economie van Mexico, Guajardo Villarreal.

"Het principeakkoord zal ervoor zorgen dat onze zakelijke relatie de kansen en uitdagingen van de 21ste eeuw kan aangaan. De Europese Unie en Mexico staan samen voor open, eerlijke en op regels gebaseerde handel", aldus de verklaring. De onderhandelaars zullen nu "de resterende technische problemen oplossen en de volledige juridische tekst afronden", besluit de mededeling.

Meest gelezen