Koppel uit Diest met motor verongelukt in Wales

Een koppel uit Diest is gisteren verongelukt in Wales. Ze kwamen met de motor frontaal in botsing met een terreinwagen. Dat heeft een woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken bevestigd.

De slachtoffers behoorden tot een groepje Belgische motards dat dinsdag vanuit Limburg op plezierreis naar Wales was vertrokken. Het gezelschap bestond uit zeven personen, onder wie twee koppels. Zij verplaatsten zich op vijf motors.

Op de A543 tussen Groes en Denbigh liep het gisteren even voor 11 uur fout. Het koppel uit Diest botste frontaal met een terreinwagen en was op slag dood. De man bestuurde het voertuig, en zijn partner zat achterop. Hij was een ervaren motard.

De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet helemaal duidelijk. Volgens de eerste verklaringen reed het motorvoertuig aan de verkeerde kant van de weg. De politie in Wales deed een oproep tot mogelijke getuigen.

Meest gelezen