(c) Copyright 2018, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Merkel hekelt "andere vorm van antisemitisme" bij migranten van Arabische origine

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is "bedroefd" dat Duitsland er tot op vandaag niet in geslaagd is om het antisemitisme te elimineren. Dat zei ze op de Israëlische televisie. Merkel verwees daarbij ook naar een "andere vorm" van antisemitisme die het land wordt binnengebracht door migranten van Arabische origine.

Bondskanselier Merkel zegt in het interview met de Israëlische zender "10" dat ze "ontsteld" is dat er in Duitsland nog altijd politiebescherming nodig is voor joodse scholen, kinderdagverblijven en synagoges. Ze hekelt daarbij ook een "nieuw fenomeen".

"In die mate dat we veel vluchtelingen hebben onder wie bijvoorbeeld mensen van Arabische origine, die een andere vorm van antisemitisme meebrengen", aldus Merkel.  "Maar helaas bestaat het antisemitisme al langer", voegde ze er nog aan toe.

Net vandaag is in de Franse krant Le Parisien een manifest gepubliceerd dat het "nieuwe antisemitisme in Frankrijk" hekelt. Driehonderd grote namen, waaronder oud-president Nicolas Sarkozy en acteur Gérard Depardieu, ondertekenden de tekst.

Verder verdedigde bondskanselier Merkel het nucleair akkoord met Iran. "Een onvolmaakt akkoord is beter dan geen akkoord", zei ze. "Duitsland zal van zeer nabij nagaan dat het wordt gerespecteerd". De Israëlische regering is een felle tegenstander van het akkoord. Volgens premier Benjamin Netanyahu doet het veel te weinig om de nucleaire ambities van Iran in te tomen.

Meest gelezen