AFP or licensors

Mont-Saint-Michel tijdlang uit voorzorg ontruimd

In Frankrijk is de site van de Mont-Saint-Michel vanochtend uit voorzorg ontruimd. Volgens verschillende getuigen zou een man gedreigd hebben om de politie aan te vallen en te doden. De politie ging samen met 50 militairen op zoek naar een verdachte. "De site is vrij van elk risico", aldus de prefect.

De toeristische trekpleister Mont-Saint-Michel werd vanochtend geëvacueerd: de toegang naar het getijdeneiland werd afgesloten, de hotels werden ontruimd en het abdijencomplex werd gesloten. De reden? Verschillende getuigen hadden gemeld dat een man deze morgen gedreigd zou hebben de politie aan te vallen. 

De politie ging nog op zoek naar de verdachte en krijgt daarvoor de hulp van 50 militairen. Een helikopter van de politie vloog over de site.  

"Om veiligheidsredenen en om alle twijfel weg te nemen hebben we besloten om de Mont-Saint-Michel te evacueren. We weten immers niet wat zijn bedoeling is", verklaarde prefect Jean-Marc Sabathe vanochtend aan de Franse radio. Even voor 14 uur kwam dan de melding dat de site "vrij is van elk risico" en dat de site kon hereopend worden.

De Mont Saint-Michel is een van de drukstbezochte Franse trekpleisters. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen het getijdeneiland. 

Meest gelezen