Peter Dedecker kandidaat op Gentse N-VA-lijst

Federaal parlementslid Peter Dedecker, die eind vorig jaar het einde van zijn politieke loopbaan aankondigde, staat op de N-VA-lijst in Gent. Hij zal na de verkiezingen geen mandaat opnemen.

Op de lijst staan ook 15 nieuwkomers onder lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt, die begin dit jaar zelf als nieuwkomer de plaats van Elke Sleurs innam. De partij spreekt van een frisse wind op de lijst, die "een mooie doorsnede van de maatschappij" vormt.

Van Bossuyt wil met de lijst oppositie voeren tegen het paars-groene stadsbestuur van burgemeester Daniel Termont. "Steeds meer Gentenaars vallen uit de boot", zegt de kopvrouw, die verwijst naar het aantal klachten bij de Gentse ombudsvrouw. "Sinds 2012 is er een stijging van klachten van 50 procent. "Het rood-groene bestuur, dat van mobiliteit haast een fetisj gemaakt heeft, is de oudere en minder mobiele Gentenaars vergeten."

Onder Van Bossuyt staan bekende Gentse N-VA-kandidaten als Sandra Van Renterghem, Ronny Rysermans, Els Roegiers en Karlijn Deene. Maar ook nieuwe N-VA-kandidaten onder wie Ellen van Dijk, Lieven De Smet en restauranthouder Yilmaz Cetinkaya. Op plaats 10 zet de Gentse N-VA-afdeling advocaat Bob Cammaert in, voorzitter van de lokale partijafdeling.

N-VA zetelt op de oppositiebanken van de Gentse gemeenteraad, waar het vandaag 9 zitjes bezet. De volledige lijst van N-VA Gent zal in de loop van juni bekend gemaakt worden, na de goedkeuring door de Gentse N-VA-leden.

Meest gelezen