Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Tientallen lijken gevonden in massagraf in Raqqa

Tientallen lijken, van jihadi's maar ook van burgers, zijn aangetroffen in een massagraf in Raqqa, het vroegere bolwerk van terreurbeweging IS in Syrië. Dat zei een lokale verantwoordelijke.

Een coalitie van Koerdische en Arabische strijders, gesteund door de Verenigde Staten, heroverde Raqqa in oktober 2017. De jihadi's, die verantwoordelijk zijn voor bloedige aanslagen en andere wreedheden, zijn na verschillende offensieven in Syrië sterk verzwakt.

Er werden al een vijftigtal lijken uit het massagraf gehaald. In totaal zouden er 150 tot 200 lichamen in het graf liggen, burgers maar ook jihadi's, zegt Abdallah al-ERiane, een verantwoordelijke van de burgerlijke raad van Raqqa, die de stad bestuurt.

Het massagraf ligt onder een voetbalveld, nabij een ziekenhuis waar de jihadi's zich verschansten voor ze de slag om Raqqa verloren. "Blijkbaar was dit de enige beschikbare locatie voor begrafenissen, die snel gebeurden.

De jihadi's zaten in het ziekenhuis. Er bleven enkele burgers", zegt de verantwoordelijke. Hij zegt dat sommige lichamen de strijdnamen van jihadistische strijders meekregen, terwijl burgers enkel een voornaam hebben.

Meest gelezen