Foto archief

Zeventien mensen omgekomen in ongeval met drakenboten in China

In het zuiden van China zijn zeventien mensen omgekomen nadat twee drakenboten kapseisden. Het ongeval deed zich voor in de buurt van de stad Guilin tijdens een training voor het jaarlijkse populaire drakenbootfestival op 18 juni.

Oorspronkelijk was er sprake van elf doden en zes vermisten, maar de lichamen van de vermisten konden intussen worden geborgen,  zegt het staatsagentschap Xinhua.

De Chinese televisie toonde beelden van het ongeval die met een smartphone gemaakt zijn. De boten, elk ongeveer 18 meter lang, kapseizen terwijl ze op een rivier navigeren door een plek met een sterke stroomversnelling.

Zowat zestig roeiers kwamen in het water terecht.  De meesten van hen hadden geen reddingsvesten aan. Op de beelden is ook te zien hoe mensen wanhopig de oever proberen te bereiken en hoe omstanders mensen weer proberen bij te brengen. Er kwamen 200 hulpverleners ter plaatse en de reddingsoperatie ging tot een stuk van de nacht voort.

Dorpelingen hadden de training georganiseerd zonder de politie te informeren. Twee mensen werden opgepakt. Drakenbootraces zijn heel populair in sommige delen van Azië en het drakenbootfestival is een traditionele feestdag in China.  

Meest gelezen