Kasteelmoord nog niet afgehandeld: André Gyselbrecht gaat in beroep

Er komt een beroepszaak in de kasteelmoord. Zowel hoofdbeklaagde André Gyselbrecht als de Nederlander Evert de Clercq hebben beroep aangetekend. Het is nog niet duidelijk of de twee andere veroordeelden in beroep gaan.

Vorige week woensdag veroordeelde de correctionele rechtbank van Brugge hoofdbeklaagde André Gyselbrecht en de Nederlander Evert de Clercq beiden tot 27 jaar cel in de zaak van de Kasteelmoord. De twee andere beklaagden kregen respectievelijk 21 en 15 jaar. Alle vier hebben ze een rol gespeeld bij de moord op kasteelheer Stijn Saelens in januari 2012.

André Gyselbrecht bekende bij de start van het proces dat hij de opdracht had gegeven om zijn schoonzoon te vermoorden. Volgens de rechtbank heeft Evert de Clercq Gyselbrecht in contact gebracht met de huurmoordenaars die Stijn Saelens hebben omgebracht. De rechtbank vond een zware straf voor hem passend, onder meer omdat hij alles blijft onkennen en amper meewerkte aan het onderzoek. De advocaten van De Clercq en Gyselbrecht laten nu weten dat zij alvast beroep hebben aangetekend tegen de veroordeling.

Of de twee andere veroordeelden in beroep gaan, is nog niet duidelijk.

Meest gelezen