Foto Kurt

Brugse bisschop tuimelt in graf

Lode Aerts, de bisschop van Brugge, is zaterdag in een grafkelder gevallen. De bisschop was in Kuurne om er de begrafenis bij te wonen van een diaken. Hij raakte gelukkig niet gewond.

Bisschop Aerts was na de begrafenisplechtigheid in de kerk nog meegegaan met de familie naar de begraafplaats. De bedoeling was dat hij daar enkele gebeden zou doen. Maar dat bleek niet mogelijk. De diaken kon niet meteen begraven worden, omdat er water stond in de grafkelder waar zijn kist zou worden bijgezet.

Om de put een beetje te camoufleren, hadden arbeiders er een groen zeil over gelegd. Maar de bisschop had dat niet gezien, stapte op het zeil en viel in het graf. Hij liep geen noemenswaardige verwondingen op, maar moest wel verder met een nat pak.  
 

Meest gelezen