Brussel op 27 in Groene Stedenindex

Brussel heeft 23 procent groengebied en staat daarmee op plaats 27 in de Groene Stedenindex. Die lijst werd opgesteld door vakantiewebsite Travelbird. Ook Antwerpen staat in de index en wel op 34.

Travelbird selecteerde 50 steden met de focus op prominente stedentrip-bestemmingen. De vakantiesite ging voor elke stad na hoeveel groen zoals bossen, openbare tuinen, parken, golfbanen, boomgaarden, wijngaarden en boerderijen er aanwezig is. De berekening gebeurde op basis van vierkante meter per persoon en percentage groengebied.

Wat dat laatste betreft staat Brussel op 27 met 23 procent. Het grootste deel daarvan, 12,8 procent, is bos. Zes procent zijn parken. Ook Antwerpen staat in de lijst, en dat op 34 met 19,2 procent groengebied, waarvan 5,4 procent bos en 4,3 procent landbouwgrond.

Op de eerste plaats in de lijst staat Praag met bijna 70 procent groen, gevolgd door Madrid (45 procent), Wenen (43 procent), Edinburgh (42 procent) en Auckland (42 procent). Achteraan bengelen Nicosia (7 procent), Santiago (6,6 procent) en Tokio (5,9 procent).

Wat betreft het aantal vierkante meters groen per persoon, ziet de lijst er lichtjes anders uit. Hier staat Antwerpen met 36 vierkante meter per persoon hoger (33) dan Brussel ( 39) met 19 vierkante meter. De lijst wordt hier aangevoerd door Reykjavik (410), Auckland (357), Bratislava (333), Göteborg (313) en Sydney (235). Minst groen zijn Athene (6,4), Istanboel (5) en Tokio (4).

Meer info vindt u op https://travelbird.be/groene-stedenindex-2018/

Meest gelezen