Videospeler inladen...

Franse president Macron op visite bij Donald Trump

De Franse president Emmanuel Macron is begonnen aan zijn driedaags bezoek aan de Verenigde Staten.  Eerder had hij ook al Donald Trump ontvangen in Parijs.  Macron en Trump lijken goed met elkaar te kunnen opschieten.

Trump, Macron en de beide presidentsdames dineren bij Mount Vernon, de prestigieuze plaats waar George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten, een groot deel van zijn leven woonde. 

Macron ging eerst, samen met zijn vrouw Brigitte, te voet het monument ter ere van Abraham Lincoln bezoeken, de Amerikaanse president die de slavenhandel afschafte en later werd vermoord.

Morgen gaan Trump en Macron dan aan de slag.  Ze willen praten over veiligheid, handelszaken en ook het nucleaire akkoord met Iran.  Vooral over die laatste kwestie zijn er meningsverschillen.  Trump wil dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het nucleair akkoord met Iran.  Macron geeft toe dat het akkoord "niet perfect" is, maar zou het een vergissing vinden de deal met Iran te beëindigen.

Het bezoek van de Franse president Macron aan de VS is het eerste echte staatsbezoek dat plaatsvindt sinds Trump aan de macht is. Maar wat staat er precies op het spel tijdens het bezoek. "Terzake"-reporter Willem Van Mullem geeft meer uitleg.

Videospeler inladen...

Meest gelezen