Even gratis parkeren in Brusselse winkelstraten door "slimme parkeerplaatsen"

In drie Brusselse winkelstraten zijn vandaag slimme parkeerplaatsen in gebruik genomen. Een sensor meet hoe lang je er geparkeerd staat. De eerste 30 minuten zijn gratis.

Met het systeem wil de stad het kort parkeren promoten. Als een auto langer dan 30 minuten geparkeerd blijft, krijgen de parkeerwachters een signaal en kunnen ze een parkeerboete uitschrijven van 25 euro.

Op vraag van de handelaars

"De nieuwe parkeerplaatsen komen er op vraag van de handelaars. Die merkten een groot gebrek aan parkeerruimte voor mensen die heel snel een boodschap willen komen doen. Vooral mensen die niet gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer zullen hier van genieten", vertelt schepen Els Ampe.

De eerste slimme shop and go plaatsen zijn te vinden in de Sint-Katelijnestraat, de Maria-Christinastraat en op de Zavel.

Meest gelezen