Hasselt schakelt fietsversnelling hoger

De stad Hasselt wil nog voor de zomer enkele bijkomende fietsstraten in het centrum. Intussen is er ook begonnen met het bijplaatsen van fietstrommels waar je je fiets veilig kan opbergen.

Momenteel telt Hasselt één fietsstraat waar fietsers veilig kunnen fietsen. Die loopt van oost naar west door de stad, langs de Dorpstraat en de Minderbroederstraat. Binnenkort komen er wat autoluwe fietsstraten bij, zegt schepen van Mobiliteit Habib El Ouakili : "Zo zal er vanaf een Kempische Steenweg een fietscorridor komen door de binnenstad naar de Sint-Truidersteenweg. Als je vanuit de richting Sint-Truiden komt, zal je via de Boomkensstraat veilig naar de binnenstad kunnen fietsen. Ook de Spoorwegstraat wordt zo'n veilige verbinding. En tenslotte zal ook de Kunstlaan tot aan het kruispunt met de Stadsomvaart een fietsstraat worden."


Fietstrommels

Intussen laat het stadsbestuur her en der in de stad fietstrommels bijplaatsen. Het gaat om kleine fietsgarages waar mensen die zelf geen garage of bergplaats hebben  veilig hun fiets kunnen stallen. Vooral in wijken als Runkst en de Heilig Hartwijk is daar heel wat vraag naar. Er zullen 22 fietstrommels geïnstalleerd worden, een verdrievoudiging in vergelijking met nu. 

Groene fietsen

Het stadsbestuur heeft ook beslist om het project met groene deelfietsen voortzetten. Het proefproject met Mobit was erg succesvol en telde  zowat 800 deelnemers. 

Meest gelezen