Ieperse klaroenen vliegen naar New York

Enkele Ieperse klaroenblazers zijn onderweg naar New York. Daar zullen ze de Last Post spelen bij de opening van de tentoonstelling "World War One, Far From Home" in de gebouwen van de Verenigde Naties. En dat doen ze onder het goedkeurend oog van Koning Filip en Koningin Mathilde.

Samen met Koning Filip en Koningin Mathilde zijn de klaroenblazers uit Ieper onderweg naar New York. Ze zullen er de Last Post spelen bij de opening "Word War One, Far From Home". Dat is een tentoonstelling in de gebouwen van de Verenigde Naties. 

Amerikaanse soldaten

De Last Post wordt al negentig jaar lang geblazen onder de Menenpoort. Het is uizonderlijk dat het op verplaatsing gebeurt. En dan nog in New York. Op de Menenpoort staan de namen van 171 vermiste Amerikaanse soldaten. 

Meest gelezen