Koninklijk Circus opent opnieuw de deuren in september

Het Koninklijk Circus in Brussel heropent in september. Dat heeft Brussels schepen van Huisvesting Mohamed Ouriaghli (PS) bekendgemaakt op de Brusselse gemeenteraad na interpellaties van DéFI-gemeenteraadsleden Fabian Maingain en Michaël François.

Na een procedureslag heeft de stad Brussel in augustus 2017 beslist om het Koninklijk Circus zelf uit te baten. Die beslissing kwam er nadat de stad haar contract met uitbater Botanique vervroegd had stopgezet en de vzw Brussels Expo na een beroep van Botanique en Sportpaleis door de Raad van State teruggefloten werd als nieuwe uitbater wegens belangenvermenging. Brussels burgemeester Philippe Close (PS) is namelijk ook voorzitter van Brussels Expo.

Vooraleer het gebouw en de concertzaal te heropenen, voert de stad Brussel eerst de nodige renovaties uit om de elektriciteit en de brandveiligheid op punt te stellen. "Alle werkzaamheden in de zaal zijn afgerond en we zijn nu bezig met de werken aan de gevel", vertelt schepen Ouriaghli.

De werkzaamheden zouden dit semester voltooid worden om dan in september te heropenen. De grondregie van de stad Brussel zal verder instaan voor het beheer, maar heeft intussen een kandidatuur uitgeschreven voor de uitbating in dienst van de stad Brussel.

Meest gelezen