AFP or licensors

Man opgepakt voor bedreigingen Mont-Saint-Michel

In Frankrijk is een man opgepakt die zelf beweert dat hij gisteren politiemensen bedreigd heeft op de Mont-Saint-Michel. Die toeristische trekpleister werd gisteren uit voorzorg een tijdlang ontruimd omdat iemand ermee gedreigd had politiemensen te zullen doden. 

De man van 36 is gisteravond laat opgepakt bij een benzinestation in Normandië. Hij schepte zelf op dat hij politiemensen had bedreigd. De man was bekend bij de politie voor drugsfeiten en rijden zonder rijbewijs. De rechter in Caen, in Normandië, heeft hem onder aanhoudingsmandaat geplaatst. 

Gisteren werd de Mont-Saint-Michel ontruimd, nadat een toeristische gids een man bedreigingen had horen uiten. De politie hield met 50 militairen en een helikopter een klopjacht op de man, maar verloor hem uit het oog. Gisteravond is hij dus gevonden bij een benzinestation. De Mont-Saint-Michel werd gisterenmiddag rond 14 uur weer vrijgegeven. Het is een van de drukstbezochte toeristische sites in Frankrijk, met miljoenen bezoekers per jaar. 

Meest gelezen