imageBROKER/Paul Mayall

Radiopresentator Dennis van den Buijs start met eerste Nederlandstalige podcast over wijn

Wie maar geen genoeg krijgt van Dennis van den Buijs, bekend als presentator van "De ochtend" op Radio 1, of wie een voorliefde heeft voor wijn, kan vanaf vandaag luisteren naar Wijncast. Wijnfanaat van den Buijs wil met deze nieuwe podcast zijn liefde voor wijn en radio combineren. Gast van de eerste aflevering is politicus Karel De Gucht.

Host Dennis van den Buijs is sinds een heerlijke zomer in Umbrië bevlogen door wijn. Hij begint met het organiseren van zijn eigen wijnavonden en verdiept zich in druiven, streken, boeken en podcasts. Op de site van Wijncast prijst hij verschillende van die podcasts over wijn aan, gemaakt door Britten, Italianen of Amerikanen. Leuk voor de wijnenthousiast die het Engels of Italiaans goed beheerst, maar Nederlandstalige luisteraars vielen tot voor kort uit de boot. Daar komt nu dus verandering in: met Wijncast richt Dennis de allereerste Nederlandstalige podcast over wijn op. Trouwe “De ochtend”-luisteraars hoeven niet te vrezen, de radiopresentator benadrukt dat dit geen nieuwe job is, maar een hobbyproject geboren uit zijn passie voor wijn en het radiomaken.

De eerste gast is al meteen een grote naam. Karel De Gucht (Open VLD) is naast liberaal politicus ook wijnbouwer op zijn eigen domein in Toscane: La Macinaia. Hij heeft het onder andere over zijn achtergrond als boerenzoon, biologische landbouw, zijn favoriete wijnen en de Belgische accijnzen op wijn.

Op het einde van de aflevering geeft van den Buijs al een hint naar de volgende aflevering: die zal rond een Vlaamse wijnbouwster in Frankrijk, aan de Loire draaien. Wie geïnteresseerd is kan de podcast beluisteren via Mixcloud, iTunes of op www.wijncast.com.

Meest gelezen