Makers van alcoholijsjes zijn "student-ondernemer" van het jaar 

Ondernemersorganisatie Unizo heeft het bedrijfje BOOGOO tot student-ondernemer van het jaar verkozen. Het bedrijf maakt ijsjes met een alcoholsmaakje.

"We zijn met BOOGOO begonnen omdat we allebei van ijsjes én van cocktails houden. We dachten dat we die twee wel zouden kunnen verzoenen en zo kwam het idee om zelf alcoholijsjes te ontwikkelen.", vertelt student-ondernemer Jorgo Struyve. "Het alcoholpercentage is erg laag, zo'n 5 procent, dat wil zeggen dat men al liters ijs zou moeten eten om er echt dronken van te worden. Het gaat voor ons meer om de smaak, dan om de drank."

Het bedrijfje heeft voorlopig nog maar een paar smaken: koffie-amaretto, cookie dough met bruine rum, gin-tonic sorbet, strawberry daiquiri sorbet en vanille-bourbon.  "Onze ijsjes bevatten tot 50 procent minder suiker dan de klassieke roomijsjes omdat we Stevia gebruiken.", zegt Struyve nog. De ijsjes worden op verschillende locaties in en rond Gent verkocht. 

kasto80

Meest gelezen