Videospeler inladen...

"Terzake"-ploeg bekogeld in Anderlechtse probleemwijk

In Peterbos, een probleemwijk in de Brusselse gemeente Anderlecht, is vandaag een cameraploeg van het Canvas-programma "Terzake" bekogeld met stenen. En dat was geen alleenstaand feit. Al maanden zijn er in de wijk problemen met criminaliteit en agressieve jongeren. 

"Onze cameraman Ludwig was buiten aan het filmen toen hij plots werd bekogeld", vertelt 'Terzake'-reporter Lauwke Vandendriessche. Daarna werd de VRT-ploeg nog een tweede keer bekogeld (zie beelden), daarbij raakte de montagewagen beschadigd.

De 'Terzake'-ploeg was in Peterbos naar aanleiding van de verschillende gewelddadige incidenten die de afgelopen weken plaatsvonden in de wijk. Afgelopen weekend werden drie controleurs van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB aangevallen.

Ook politieagenten zijn de afgelopen maanden herhaaldelijk aangevallen in de Anderlechtse wijk Peterbos. "Dat onze mensen belaagd worden, is een teken dat we daar niet gewenst zijn, en dat er dus effectief iets aan de hand is", aldus dienstdoend korpschef Patrick Evenepoel vorige week op Radio 1.

“Er is daar echt een probleem met agressie, en niet alleen in Peterbos”, zei Lauwke Vandendriessche vanavond in "Terzake". Herbekijk hieronder het volledige gesprek met haar.

Videospeler inladen...

Meest gelezen