Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Tientallen Chinese toeristen verongelukt in Noord-Korea

Bij een busongeluk in Noord-Korea zijn minstens 32 Chinese toeristen omgekomen. Ook vier Noord-Koreanen die hen vergezelden en begeleidden, zijn verongelukt. Hun autobus stortte van een brug. Twee Chinese toeristen hebben de crash overleefd.

Het ongeluk gebeurde in het zuiden van Noord-Korea. Over de precieze omstandigheden is nog maar weinig bekend. Vast staat alleen dat de autobus van een brug is gestort.

Het merendeel van de toeristen die Noord-Korea bezoeken, komt uit China.  China en Noord-Korea zijn bondgenoten sinds de Koude Oorlog en delen ook een grenszone. China heeft na het ongeluk een medisch en administratief team naar Noord-Korea gestuurd om de Noord-Koreaanse autoriteiten te helpen bij de reddingsacties en de berging van de lichamen.

Meest gelezen