Topman Google kan woensdag 311 miljoen euro verdienen met 1 muisklik

De topman van Google Sundar Pichai kan woensdag in 1 klap 311 miljoen euro rijker worden. Vanaf dan kan hij een pak Google-aandelen verkopen dat hij kreeg als bonus in 2014.  

Pichai kreeg het pakket aandelen in 2014, toen hij nog geen CEO was. Woensdag wordt hij pas echt eigenaar van de aandelen. Bedrijven doen dat om werknemers aan zich te binden. Dan pas kan hij het hele pakket verkopen.

Omdat de Amerikaanse beurs het de afgelopen 4 jaar uitstekend heeft gedaan, zijn de aandelen bijna verdubbeld in waarde. Ze zijn vandaag zo'n 311 miljoen euro waard. Als Pichai dus woensdag op de verkoopknop drukt, kan hij dat bedrag bijschrijven op zijn spaarrekening. Hij kan natuurlijk ook zijn aandelen bijhouden en speculeren op een verdere stijging van de beurzen.

Het lijkt een duizelingwekkend bedrag, maar toch is hij geen koploper. Bij de beursgang van Facebook in 2012 verzilverde topman Mark Zuckerberg ook in één keer een groot pakket aandelen. Waarde: 1,86 miljard euro. Elon Musk van Tesla moest het bij een aandelenverkoop twee jaar geleden stellen met 1 miljard euro.

Meest gelezen