Vlaamse Waterweg inspecteert sluis in Wichelen na zware val van kind

De Vlaamse Waterweg gaat de sluis in Wichelen inspecteren en kijken wat er kan verbeteren. De Vlaamse Waterweg doet dat na een zware val van een kind in de sluis. Het kind van 1,5 jaar oud viel zowat 8 meter diep aan het sluiscomplex en raakte zwaargewond.

Het kind was samen met zijn ouders aan het wandelen toen het naast een rooster ten val kwam en in een gat terechtkwam. Het raakte daarbij enkele metaalobstakels. Het slachtoffer viel relatief zacht op een ondiepe, modderachtige ondergrond en zou geen water binnengekregen hebben.

Omstanders hebben het rooster opengemaakt, zijn afgedaald en hebben het kind na ongeveer 10 minuten zwaargewond bovengehaald. Aan de straatkant van het sluizencomplex is een bescherming aangebracht, maar aan de kant van het jaagpad niet.  De Vlaamse Waterweg gaat nu de zaak onderzoeken en niet alleen in Wichelen. 

kasto80

Meest gelezen