Zo klinkt ons Songfestivallied op beiaard van Leuven

Luc Rombouts, de stadsbeiaardier van Leuven, speelde vanmiddag "A matter of time" op zijn beiaard. Het nummer waarmee Sennek ofwel Laura Groeseneken voor ons land naar het Eurovisiesongfestival trekt.

Beiaardier gaat Eurosong

Het nummer was in heel Leuven te horen vanuit de toren van de universiteitsbibliotheek op het Ladeuzeplein. Laura was er zelf ook bij om mee te zingen. “Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb. Ik zal het lied zeker blijven spelen”, vertelt beiaardier Luc. "We hebben vlot samengewerkt om er iets moois van te maken."

Emotioneel

Laura was ontroerd door het gebaar van de beiaardier. “Ik vond het fantastisch en kreeg er echt kippenvel van. Eén van de redenen waarom ik muziek maak is om het te kunnen delen met andere mensen. Geweldig dat we het nu kunnen delen met alle Leuvenaars.”

Laura kijkt enorm uit naar haar Songfestivalavontuur. Komende zaterdag stapt ze op het vliegtuig richting Lissabon. "Ik ben er al sinds september mee bezig. Ik weet niet of ik het kan vergelijken met een zwangerschap, maar ik moet echt al lang wachten op mijn kindje", lacht ze. Op 8 mei zingt Laura tijdens de eerste halve finale. Vier dagen later volgt dan hopelijk de finale.

Meest gelezen