Een still van de eerste beelden van de crash, afkomstig van de Chinese staatstelevisie.

"Veel slachtoffers" bij zwaar ongeval met toeristenbus in Noord-Korea

In Noord-Korea heeft zich een zwaar ongeval voorgedaan met een Chinese toeristenbus. Daarbij zijn veel slachtoffers gevallen, zo bevestigt het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, maar precieze cijfers geven de autoriteiten nog niet. 

De crash gebeurde in de provincie Noord-Hwanghae, die grenst aan Zuid-Korea. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er zich een "ernstig ongeval" heeft voorgedaan, met "zware verliezen". 

Chinese diplomaten zijn ter plaatse en er is een noodplan gelanceerd. Precieze informatie over het dodental of de oorzaak van de crash is er nog niet.

De Chinese staatszender CCTV heeft wel al beelden getoond van kort na de crash. Daarbij ligt de bus op z'n kop, in de regen. 

Een tweet van het Chinese staatspersbureau meldde aanvankelijk dat er een bus van een brug was gestort en dat daarbij 30 doden waren gevallen, maar dat bericht werd nadien verwijderd. 

Noord-Korea is een populaire bestemming voor Chinese toeristen. Die maken 80 procent uit van het totale aantal toeristen dat het streng communistisch land bezoekt.

Meest gelezen