Van links naar rechts: Nicole Kidman, Rachel Weisz en Halle Berry.

Zwanger ná 40: welke sterren deden het Rachel Weisz (48) voor?

Afgelopen weekend heeft actrice Rachel Weisz bekendgemaakt dat ze een kind verwacht met echtgenoot Daniel Craig. Niets opmerkelijk, ware het niet dat Weisz 48 jaar is. Uitzonderlijk? Toch niet. Welke Hollywoodcollega's en 40-plussers deden het Weisz vlotjes voor?  

Eva Longoria (43)

Kelly Preston (47)

De naam van actrice en model Kelly Preston doet wellicht niet meteen een belletje rinkelen. Ze is beter bekend als vrouw van John Travolta. Preston beviel in 2010 op 47-jarige leeftijd van zoon Benjamin. Het koppel had al een dochter Ella Blue. Tienerzoon Jett stierf een jaar voor de komst van Benjamin tijdens een vakantie op de Bahama's. Hij kreeg een aanval en stootte zijn hoofd op de rand van het bad in een hotelkamer.

Preston en Travolta wilden al een tijdje een derde kind, nog voor de dood van Jett. "We probeerden al verscheidene jaren, we stopten en we probeerden opnieuw. Toen ik zwanger bleek, stond ik perplex. Johnny en ik hebben gehuild", vertelde Preston in een interview.

2017 Invision

Uma Thurman (42)

Na Maya (13) en Levon (10) met acteur Ethan Hawke was er plaats voor een derde kind bij "Kill Bill"-actrice Uma Thurman en haar toenmalige vriend Arpad Busson. Thurman verwelkomde in 2012 dochter Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence, roepnaam Luna, op haar 42ste.  

Begin deze maand wist Thurman in een gesprek met US Magazine te zeggen dat ze nog drinkbekers in haar keukenkasten heeft staan, maar niet meer aan kinderen begint. "De winkel is gesloten. Ik heb geluk gehad met drie gezonde en prachtige kinderen. Hout vasthouden."

Nicole Kidman (41 en 43)

Nicole Kidman adopteerde met Tom Cruise twee kinderen, Isabella en Connor. Nadien volgde nog twee biologische kinderen met haar tweede echtgenoot en countryzanger Keith Urban. Sunday Rose kwam in 2008 en Faith Margaret in 2011. Sunday Rose zette Kidman zelf op de wereld, voor Faith Margaret deed de actrice een beroep op een surrogaatmoeder na vruchtbaarheidsproblemen. 

"Ik heb het moederschap op verschillende manieren beleefd:  via adoptie, zelf het leven schenken en via een draagmoeder. Ik wilde gewoon moeder zijn, dat oerinstinct had ik al van kleinsaf", aldus Kidman.

AP2008

Halle Berry (41 en 47)

Halle Berry beviel van een dochter in 2008, Nahla, en in 2013 van een zoon, Maceo. Berry was toen respectievelijk 41 en 47 jaar.  De kinderen hebben andere vaders.

De actrice bekende dat ze pas klaar was voor het moederschap op latere leeftijd. "Ik ben nu een betere moeder dan ik zou geweest zijn op 21 of 25. Ik was zelf een kind op zoek naar mezelf, laat staan dat ik de verantwoordelijkheid zou dragen om een ander kleintje te helpen ontwikkelen en opgroeien. Ik ben zo blij dat ik gewacht heb." Haar oogappels schermt ze zorgvuldig van de paparazzi af.

AFP or licensors

Meest gelezen